sikker e-handel

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Der er mange fordele ved at handle på nettet, såsom prissammenligning, sammenligning af specifikationer og meget mere. Ligeledes er der ofte også mange penge at spare ved at handle på nettet, da man tit springer en mellemmand over, og på den måde opnår en billigere pris. Men der er ikke kun fordele ved at handle online. Mange onlinebutikker har nemlig ikke de bedste intentioner, og er faktisk kun lavet til et formål, nemlig at fuppe forbrugeren. Vi giver her et par tips til at hvordan du kan spotte om en hjemmeside er falsk og hvordan du undgår at blive snydt.

I Danmark har vi E-mærket som er en kvalitetsordning, som sikre at webbutikkerne lever op til en lang række punkter, i forbindelse med deres webshop. For at en hjemmeside får en e-mærke certificering skal de anmode på deres hjemmeside www.emaerket.dk. Processen tager godt og vel 2 ugers tid, da forskellige instanser skal tjekke som siden overholder deres regler og er en troværdig butik. Hvis en webbutik ikke er e-mærket, bør du nøje kigge efter følgende:

Kontakt info på virksomheden?
Hvis du befinder dig på en webshop som ikke oplyser som kontakt informationer, bør nogle alarmklokker ringe. Alle danske webshops er forpligtet til at skrive, hvad virksomheden bag shoppens navn er, en mail-adresse så man kan komme i kontakt, et telefonnummer samt virksomhedens fysiske postadresse. Hvis intet af dette fremgår på hjemmesiden, bør du overveje at finde en anden hjemmeside at handle på.

Er teksten dårligt oversat dansk?
Mange svindlere benytter en lang række tricks til at snyde forbrugeren. Hvis en tekst på en hjemmeside ligner at den er oversat fra et andet sprog via Google Translate eller er fyldt med stavefejl, så bør du ikke handle hos forretningen. Det er nemlig et tegn på, at siden ikke er sikker. Sådan tekster ville det danske e-mærke heller aldrig godkende.

Er prisen for god til at være sand?
Hvis noget er for godt til at være sandt, er det nok også det. Det gælder også priserne på produkter på nettet. Hvis de virker urealistisk lave, så bør du lade vær med at handle på siden.

DEL
Næste artikelSammenlign mobilpriser inden køb

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here