De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Der findes mange webshops i Danmark, og langt de fleste af dem er ægte butikker, som du rent faktisk kan stole på. Alligevel er der stigende IT-kriminalitet, hvilket betyder, at der er god grund til at være på vagt, når du handler over nettet.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du sikrer, at den webshop, du har planlagt at handle hos, er ægte, følger herunder en række tips, som du med fordel kan gøre brug af, når du skal sikre dig, at du ikke bliver snydt.

#1: Virker teksten troværdig?

Det første, du kan gøre, er at læse den tekst, der er på webshoppen. Hvis den virker utroværdig, eller virker som noget, der er oversat af en maskine, bør alarmklokkerne ringe. Der kan være tale om en uprofessionel webshop, hvor ejerne selv har skrevet teksten, men i mange tilfælde vil det ikke være tilfældet.

#2: Kan du finde noget om webshoppen på nettet?

De fleste webshops, der rent faktisk er ægte, er beskrevet andre steder på nettet. Du kan derfor forsøge dig med en simpel Google-søgning, hvor du finder ud af, om andre sider har nævnt den webshop, du ønsker at handle fra.

Hvis du leder efter solbriller, briller eller kontaktlinser, kan du eksempelvis finde en lang række ægte forretninger hos Optik Team. Dét, at andre anbefaler og skriver om dem, betyder som regel, at der er tale om en ægte forretning.

#3: Har webshoppen fået gode anmeldelser?

I forlængelse af forrige punkt kan du med fordel søge efter, hvorvidt webshoppen har fået gode anmeldelser. Der findes en lang række hjemmesider, hvor brugere og tidligere kunder har mulighed for at skrive anmeldelser af danske og udenlandske forretninger.

Trustpilot er et godt sted at starte, hvis du vil finde ud af, om en butik er ægte eller ej. Efterfølgende kan du tjekke efter anmeldelser på Facebook og direkte i Google, hvor der også er mulighed for at give en karakter efterfulgt af en kort anmeldelse.

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here