De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Se jer, hvordan du identificerer en falsk webshop, så du undgår at blive snydt i julehandlen.

Der dukker flere og flere falske webshops op på verdensplan. Det er også et udbredt fænomen i Danmark, selvom der ofte er tale om virksomheder med rod i Kina, der hacker webshops for at udnytte deres placeringer i søgeresultaterne.

På den måde snyder de forbrugerne til at klikke sig ind på webshops, hvis eneste eksistensberettigelse er at tjene penge på intetanende danskere, der ikke har i sinde at købe produkter hos sådanne webshops. Her får du derfor 5 gode råd til at identificere de falske webshops.

Tjek efter CVR-nummer

Alle virksomheder, der sælger noget inden for landets grænser, skal være CVR-registreret. Det er simpelthen et lovmæssigt krav. Det er imidlertid langt fra de fleste falske webshops, der har et CVR-nummer. Er der et, kan du lynhurtigt slå det op, så du kan se, hvorvidt det stemmer overens med de oplysninger, der gives på webshoppen.

Er der danske kontaktoplysninger?

Hvis der ikke er danske kontaktoplysinger, bør du være på vagt. Især hvis der slet ikke er nogle kontaktoplysninger, der kan verificere, hvem der står bag virksomheden.

Brug din fornuft

Generelt bør du bruge din sunde fornuft, når du færdes på nettet. Hvis noget virker for godt til at være sandt, er det det nok også.

Optræder der engelske ord og stavefejl?

Hvis der optræder engelske gloser eller andre indikationer på, at her er tale om en webshop, der er oversat fra et andet sprog, bør alarmklokkerne ringe.

Skousen, der sælger hvidevarer, har en høj rating på Trustpilot.
Skousen, der blandt andet sælger KitchenAid-elkedler, har en høj rating på Trustpilot.

Brug Trustpilot

På Trustpilot har du som forbruger mulighed for at se, hvordan andre har bedømt webshoppen. Er der tale om en webshop, der går op i kundeservice og generelt er til at stole på, har de ofte en høj rating på Trustpilot.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here