De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Når du handler med aktier over nettet, foregår det ved, at du køber eller sælger aktier på internettet. Det kan også gøres via din bank eller en investeringsforening, der samtidig kan bistå med investeringsrådgivning.

Hvis du køber eller sælger aktier over nettet, er der flere faktorer, du skal tage højde for, når du skal vælge, hvor du vil handle med dine aktier. Herunder finder du derfor en checkliste, som du med fordel kan tage udgangspunkt i, hvis du vil være sikker på, at du vælger det rigtige handelssted; det, der passer bedst til de behov, du har.

Omkostninger ved investering i aktier

Såfremt du ofte handler med aktier, er der masser af ting, du bør fokusere på. Eksempelvis dine omkostninger. Kurtage kan hurtigt ende med at tage store dele af det afkast, du får. Omkostninger kan opdeles i forskellige kategorier, herunder:

Kurtage: Betegnelsen for den provision, din børsmægler beregner for at gennemføre et køb eller salg af dine værdipapirer. Den udgør ofte en vis procentdel af et beløb, der er handlet – herunder et minimumbeløb, der dog udelukkende er aktuelt, hvis du købet for mindre eller sælger beløb.

Depotgebyrer: Depotgebyret defineres som det, du betaler for at have din aktier liggende i et depot. Det opkræves af det børsmæglerselskab, hvor du har dine værdipapirer. Dog er det langt fra alle, der kræver et gebyr for at opbevare dine værdipapirer.

Meddelelsesgebyr: Hvis du ønsker at få informationer leveret fra din værdipapircentral, når der eksempelvis er ændringer i forhold til beholdningen, så betaler du et gebyr for dette. Det er ikke fradragsberettiget på samme måde, som det er tilfældet med kurtage, og derfor er der mange, der ikke vælger denne løsning.

Sådan undgår du at blive snydt

Du bør i så vidt omfang, som det er muligt, handle med danske børsmæglere. Det kan ikke i samme grad betale sig at handle med internationale, fordi du ikke på samme måde har en garanti, som du har her i landet.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here