De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Handel på nettet bliver fortsat mere populært blandt danskerne. Det er blevet muligt at købe alt hvad vi har behov for på internettet, og meget mere til. Tilbage i 2015 handlede 3,4 millioner danskere varer eller tjenester på internettet, og tallet forventes at være steget siden. Vi handler alt fra oplevelser og rejser til bøger og dagligvarer på nettet, og der kommer fortsat et større udvalg af varer og tjenester. I løbet af de første 6 måneder af 2017 handlede danskerne for hele 57 milliarder kroner på nettet, og e-handlen forventes at blive endnu mere populært i de kommende år.

At danskerne handler mere på internettet har resulteret i, at fortsat flere personer og virksomheder etablerer en hjemmeside, hvor det er muligt at købe deres varer. Det er forholdsvis nemt at lave sin egen webshop, og det er let at få hjælp til selve opsætningen af hjemmesiden, hvis man ikke har de tekniske færdigheder til det. De mange danske webshops har resulteret i, at mange hjemmesider sælger lignende produkter, og tilbyder dem måske også til forholdsvis ens priser. Desværre er der også nogle få webshops, som direkte vælger at kopiere andre virksomheders webshops. Dette er langt fra i orden, og derfor er man i sin fulde ret til at pointere det, hvis en anden virksomheds webshop ligner din lidt for meget.

Hjælp – deres webshop ligner min

Det er utrolig demotiverende at drive en forretning, som dine kunder forveksler med konkurrentens. Hvis du opdager en af konkurrenternes hjemmesider, som ligner din lidt for meget, kan det være svært at vide, hvordan man skal forholde sig til det. Først og fremmest er det vigtigt at sørge for, at dit varemærke er beskyttet, så andre ikke må kopiere det. Dette kan du for eksempel gøre ved registrering eller ibrugtagning. Hermed har du mulighed for at gøre noget ved det, hvis en konkurrent for eksempel har kopieret dit logo, navn eller bruger dit slogan. Hvis dit varemærke er beskyttet, er der hjælp at hente, så du kan få gjort noget ved konkurrentens kopi.

Hvis dit varemærke er beskyttet, men en anden virksomhed har valgt at kopiere det, kan du med fordel kontakte en advokat, som kan hjælpe dig med at håndtere sagen. En advokat er helt inde i alle reglerne for virksomheder og hvordan man skal håndtere en krænkelse af dit varemærke, og hermed vil de kunne hjælpe dig med sagen og med, hvordan det hele skal håndteres. Når du vælger at få hjælp af en advokat, er du sikker på, at det hele bliver håndteret korrekt. Derudover vil de fleste advokater håndtere sagen på egen hånd, så du kan bruge al din tid og ressourcer på at drive din forretning, i stedet for at kæmpe med en sag mod konkurrenten.

Hvis DU har krænket

Det kan også være, at det er dig, der er kommet til at krænke, hvilket sagtens kan have være ubevidst. Du kan naturligvis i sådanne tilfælde alliere dig med en forsvarsadvokat dog er reglerne ret sort på hvidt, og du må nok indstille dig på at skulle betale, hvis du har brugt nogle ting du ikke har fået lov til eller lign.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here