De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Der findes stort set ikke den webshop, der ikke tilbyder den ene eller anden form for finansiering. Uanset om du skal købe en rejse, et nyt fladskærms tv, en vaskemaskine eller sågar en pizza, er det muligt at dele betalingen op i mindre bider, hvis man ikke lige synes, at man har pengene til at købe det nu og her.

På nogle webshops tilbydes rentefri finansiering, men det er ofte en god ide at læse alt det der står med småt i betingelserne. Der er eksempelvis rigtig mange er tilbyder finansering gennem Viabill, hvor man op til et par tusinde kroner kan betale i mindre bidder, uden  at der løber renter på.

Gebyrer er ofte lige så slemme

Selvom der ikke er renter på, så er der en række gebyrer, der kommer på, hvis man ikke selv husker at betale sine regninger, men lader Viabill trække pengene på ens tilknyttede kreditkort. Dette beløber sig typisk til 39 kroner om måneden, hvilket ikke lyder af meget, men afbetaler man eksempelvis mellem 100 og 200 kroner om måneden, svarer det reelt til mellem 40 og 20% i rente. Så hvis man ikke er opmærksom på det, og sørger for at overholde betingelserne, kan det altså blive en dyr affære at betale rentefrit.

Læs betingelser inden du shopper

Afbetaling af et produkt skal sammenlignes med et almindeligt forbrugslån, og her det de færreste der er i tvivl om, at der er meget stor forskel på hvor høje renterne er. Man skal eksempelvis ikke have set mange afsnit af Luksusfælden, for at vide, at det er et af de steder, hvor der er rigtig mange der kommer i problemer på grund af lånebeløb, der nærmest bliver højere og højere. Du kan læse meget mere om forskellige typer af lån her, og ikke mindst hvad du skal være opmærksom på.

Gebyrer på mastercard

Et mastercard hvor man typisk har en kreditramme på ca. 30 dage, er en anden måde at finansiere køb. Her er der dog nogle gange gebyrer på et par procenter, og køber man for mange tusinde kroner (eksempelvis rejser), kan dette godt beløbe sig til den del penge. Det er med andre ord altid en god ide at læse alt med småt inden du klikker på køb.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here