Online

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Vi køber flere og flere ting på nettet, og der er snart ikke noget, du ikke kan købe fra din computer. Med få klik kan du købe alt fra mobiltelefoner til babytøj på nettet, og der er ofte mange penge at spare. Shopping-turen kan dog hurtigt blive en dyr fornøjelse, hvis du ikke er opmærksom på faresignalerne for svindel – men bare rolig, de er som regel nemme at spotte.

E-mærket sikrer dig

E-mærket er det første, du skal kigge efter, når du handler på en dansk webshop. E-mærket er en uafhængig certificeringsordning, som kun ordentlige webshops får. Du skal dog være opmærksom på, at svindlere bare kan kopiere et billede af e-mærket ind, så du skal altid trykke på mærket og sikre dig, at du bliver sendt videre til virksomhedens certifikat. Du kan også finde en liste over alle certificerede sider på emaerket.dk.

Læs mere om e-mærket her.

SSL passer på dine oplysninger

Uanset hvad du skal købe, er det en god idé at være opmærksom på sidens sikkerhed. En hjemmeside, der er kryptere med SSL, hedder https i starten af hjemmesideadressen. Hvis du bruger Google Chrome, vil den som regel have en grøn markering over adressen, så du kan se, at siden er sikker.

På den måde kan du regne med, at hverken din mailadresse eller dine kortoplysninger bliver opsnappet af uvedkommende.

Dyre abonnementsordninger er en fælde

Nogle gange kan man finde særlige varer meget billigt på en bestemt hjemmeside, og det er altid en fantastisk oplevelse. Hvis særlige varer er væsentligt billigere end andre steder, skal du dog være opmærksom på, om du tilmelder dig et abonnement på siden, når du køber. Det er nemlig blevet populært med denne forretningsform, hvor du ikke helt tydeligt bliver gjort opmærksom på, at den samlede pris altså er noget højere. Denne type sider handler ofte med enten madvarer eller tøj og smykker, og du kommer ofte ind på dem ved at søge på en bestemt vare.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here