De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Der er mange danskere der er vilde med designermøbler i den dyre ende, og vi har da historisk set også være velsignet med nogle af verdens ypperste designere på området, tænk bare på Arne Jacobsen, Wegner og mange andre, der står bag nogle af de største ikoner møbelverden nogensinde har set.

Mange sparer gladeligt sammen i flere år for at købe en ægte ægget stol,der blandt andet andet forhandles ved Livingshop og lignende eksklusive forretninger. Designermøbler er generelt rigtig gode investeringer, der ikke taber meget i værdi i forhold til andre møbler. Alligevel kan det være svært for mange, at skulle finde 30.000 kroner eller mere til en stol.

Kopier hittede – og gør det stadig

Af samme grund er der mange, der har købt kopier af de populære møbler. Eksempelvis er der mange der har handlet på hjemmesiden Voga, der sælger kopier af dyre designermøbler til priser der er langt under. De gør det under irsk lovgivning, hvor det tidligere er tilladt at kopiere designere 25 år efter deres død, mens det i Danmark er 75 år.

Oprindeligt var Voga placeret i England, men da reglerne også kom til at hedde 75 år i Storbritanien rykkede de forretningen til Irland, hvor de altså opererer under Irsk lov.

Møblerne er altså lovlige for dem at lave og sælge i Irland, men det betyder ikke, at de er det i Danmark, og derfor skal du være meget opmærksom på, hvad du køber, da lovgivningen og regler varierer fra land til land. Så selvom det er lovligt for Voga at sælge dem i Irland, så må du stadig ikke købe dem i Danmark, da det strider mod dansk lovgivning, og du risikerer at få konfiskeret møblerne.

Brugt er også ulovligt

Tidligere var det lovligt at sælge kopimøbler på diverse hjemmesider som DBA og lignende, mens efter reglerne er blevet ændret i Storbritanien sidste år, strider dette også mod danske lovgivning. Du kan derfor ikke med god samvittighed købe en billig ægget stol.

Hvis du vil være sikker på at overholde alle reglerne, og desuden være med til at belønne vores danske design, skal du derfor naturligvis altid købe den ægte vare.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here